U Gradiški uhapšen S.B., osumnjičen za ratni zločin

Radiosarajevo.ba
U Gradiški uhapšen S.B., osumnjičen za ratni zločin

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Gradiške uhapsili S. B. (1971.) zbog sumnje da je na području općine Ključ u drugoj polovini 1992. godine i prvoj polovini 1993. godine počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva

Nakon kriminalističke obrade u prostrijama SIPA-e, uz izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenju krivičnog djela, S.B. će biti predat na dalje postupanje Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona po čijoj naredbi je i uhapšen.

Današnja akcija policijskih službenika SIPA-e nastavak je akcije od 21. februara, kada je na području Gradiške, Prijedora i Banje Luke slobode lišeno pet osoba zbog sumnje da su počinile ratni zločin protiv civila.

Podsjećanja radi, na području Gradiške 21. februara slobode je lišen P. B. (1969.), dok su 22. februara na području Prijedora, Gradiške i Banje Luke slobode lišeni N. B. (1973.), M. V. (1959.), S. D. (1967.) i M. L. (1971.), saopćeno je iz SIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije