U Gradačcu uhapšen muškarac, sumnja se da je planirao terorističke napade

Radiosarajevo.ba
U Gradačcu uhapšen muškarac, sumnja se da je planirao terorističke napade
Foto: SIPA / Ilustracija
Muškarac iz Gradačca uhapšen je danas pod sumnjom da je povezan s terorističkim aktivnostima, potvrđeno je tokom dana iz Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), čiji su pripadnici i proveli hapšenje po nalogu Tužilaštva BiH.

Kako je navedeno u saopćenju, muškarac čiji identitet nije objavljen priveden je u sklopu akcije Damask koja se provodi već gotovo dvije godine, a cilj joj je identificiranje i procesuiranje osoba povezanih s terorističkom skupinom Islamska država (ISIS).

Uhapšeni se za sada tereti da je počinio kaznena djela organiziranje terorističke skupine i protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Policija je pretražila i objekt koji je uhapšeni koristio i pritom pronašla vojnu opremu, računare, mobilne telefone i SIM kartice koji su oduzeti kao potencijalni dokazi u kaznenom postupku.

Uhapšeni je nakon ispitivanja u policiji predat Tužilaštvu BiH koje provodi istragu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije