U Gradačcu i Neumu jutros ista temperatura: Objavljena prognoza do subote

Radiosarajevo.ba
U Gradačcu i Neumu jutros ista temperatura: Objavljena prognoza do subote
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo okupano suncem prepuno šetača

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Drvar -6 stupnjeva, Bjelašnica i Livno -5, Bugojno -4, Jajce, Sanski Most i Zenica -3, Široki Brijeg -2, Bihać -1, Ivan Sedlo i Sarajevo 0, Grude i Tuzla 1, Mostar 2, Gradačac i Neum 6 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Uz nadprosječne temperature zraka tokom dana, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Preporučljivo je posvetiti više pažnje odijevanju u jutarnjim satima, obzirom da će biti hladnije, primjerenije zimskom periodu. 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab, mijenja smjer na istok i sjeveroistok. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, a jugu do 15 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. U večernjim satima naoblačenje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu zemlje do 16 stepeni.

Petak: Većinom oblačno sa kišom, na planinama snijeg. Krajem dana, padom temperatura, kiša će ponegdje u Bosni, prelazit u susnježicu. Padavine nisu obilne. Više sunčanog vremena i bez padavina na jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 11 do 14 stepeni.

Subota: U centralnim i istočnim područjima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 8 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije