U Foči uhapšen Milomir Davidović osumnjičen za ratni zločin

Radiosarajevo.ba
U Foči uhapšen Milomir Davidović osumnjičen za ratni zločin
/ Foto: Tužilaštvo BiH / Ilustracija
Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski službenici SIPA-e, na području Foče su locirali i uhapsili osumnjičenog Milomira Davidović, zvanog Liči, (1955.) iz Foče, gdje je i nastanjen, državljanin BiH.  

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je kao pripadnik VRS-a, u ljeto 1992. godine, na području Foče, počinio ratni zločin, silovanje i seksualno zlostavljanje žrtava bošnjačke nacionalnosti s područja Foče, te se sumnjiči da je počinio kazneno djelo zločina protiv čovječnosti, iz članka 172. KZ BiH.

Nakon hapšenja, osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenom, odnosno predlaganju mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Tužilaštvo BiH radi na većem broju istraga i predmeta, koji se odnose na ratne zločine silovanja i seksualnog zlostavljanja u ratu, u svim krajevima BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije