U drami u Banjoj Luci povrijeđena tri policajca, Vulić priveden

Radiosarajevo.ba
U drami u Banjoj Luci povrijeđena tri policajca, Vulić priveden

Od jutros se u Banjoj Luci odvija prava drama. Policija je uz upotrebu sile uhapsila Željka Vulića koji pokušava zaustaviti građevinske radove ispred svog posjeda koji se nalazi u blizini gradilišta 'Grand trade' u Banjoj Luci.

Opsadno stanje oko kuće Vulića u Banjoj Luci

Posjed Vulića od ranih jutarnjih sati okružen je jakim snagama policije. 

Nakon incidenta koji je posmatralo oko stotinak stanara i prolaznika , radnici su nastavili građevinske radove, uz obezbjeđenje policijskih snaga, zemljane radove na spornom putu u ulici Svetozara Markovića, na imanju porodice Vulić.

Iz CJB Banja Luka je saopćeno da su tri policajca zadobila teže povrede, a da su članovi porodice Vulić na lični zahtjev odvedeni na zdravstveni pregled kako bi se utvrdilo da li su povrijeđeni prilikom privođenja, potvrdila je portparolka Centra javne bezbjednosti Banja Luka, Marija Markanović.

Više desetina policajaca opkolilo je automobil u kome se nalazio Željko Vulić, koji je na taj način pokušao da onemogući građevinskim mašinama gradnju pristupnog puta.

Nakon prepirke, policija je uz upotrebu sile izvukla Vulića iz automobila i vezanog ga uvela u vozilo marice. Policija je uz upotrebu sile, uhapsila i Vulićevog sina Slobodana.

Jake policijske snage rano jutros ponovo su blokirale pristup gradilištu 'Grand trade' u Banjoj Luci i tako onemogućili novinarskim ekipama i ostalim građanima pristup porodici Vulić, dok bageri kopaju pristupni put.  Jakim policijskim snagama koje štite početak kopanja pristupnog puta na imanju porodice Vulić, pridružio se i interventni vod Jedinice za podršku.

Cijela parcela je obilježena trakama, a policija kombi vozilima i tijelima sprječava novinarske ekipe da se primaknu bliže gradilištu.

Policija je prethodno uklonila sva vozila iz Ulice Svetozara Markovića, koja ostala u blokadi, zbog čega se bune stanari ove ulice.

U blizini se okupila i grupa građana, dajući podršku porodici Vulić, koja se bori za pristupni put do njihove kuće koji želi da sruši Grand trejd, kako bi bio izgrađen pristupni put ka stambeno-poslovnom objektu koji ovaj firma gradi u blizini Medicinske elektronike, u centru Banja Luke.

Na mjestu događaja nalaze se i pojedini odbrornici iz Skupštine grada Banja Luka.

Najavljen je i dolazak gradonačenika Banja Luke Slobodana Gavranovića, koji je juče demantovao navode da je grad Banja  luka tražio intervenciju policije na gradilištu 'Grand trade', pišu Nezavisne.com.

Mediji su objavili da su Željko Vulić i njegov brat Branko Vulić pozvani jučer na informativni razgovor u Centar javne bezbjednosti Banja Luka, na kojem im je rečeno da je Administrativna služba Grada Banja Luka zatražila da policija osigurava radove oko posjeda porodice Vulić, koje oni ne dozvoljavaju zbog prava služnosti na put koji koriste 40 godina.

Vulići se mjesecima bore za pristupni put do njihove kuće koji želi da sruši 'Grand trade', a mašine su jutros upućene s namjerom da im se osigura privremeni prilaz puta s druge strane ulice, što oni ne žele.

Prolaz s druge strane nudi im grad i nadležni organi RS, ali Vulići ne žele da im se oduzme prvobitni prilaz porodičnoj kući.

Željko Vulić je nekoliko put svojim tijelom spriječavao bager da uruši taj put, tvrdeći da tako brani opstanak svoje porodice.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije