U Doljanima se na izlazu iz zemlje čeka oko sat vremena

Radiosarajevo.ba
U Doljanima se na izlazu iz zemlje čeka oko sat vremena
Arhiv / Doljani, izvor: Wikipedia
Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko sat vremena, a na ulazu u zemlju oko pola sata. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su trenutno od 15 do 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje - Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) apelirali su na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Relativno povoljni uvjeti za vožnju i povremeno pojačan promet vozila karakteriziraju danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH.

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, aktuelne su tokom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari - Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se autoputevi A-1 Lepenica - Tarčin (na lokalitetu izlaza iz tunela Grab) i Banja Luka - Bosanska Gradiška (na lokalitetu petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi  M-17 Buna - Tasovčići, M-17 Jablanica - Mostar, M-17 Topčić Polje - Lašva,  M-18 Priboj - Simin Han i M-4 Simin Han - Kalesija, kao i magistralni putevi na području Prozora (M-16.2), Olova (M-18) i Livna (M-6.1).

Vozači teretnih vozila mole se da kada iza sebe primijete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije