U Doboju pronađeni minobacači, zolje i puške

Radiosarajevo.ba
U Doboju pronađeni minobacači, zolje i puške

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas, u opsežnoj akciji koja je izvedena po naredbi Tužilaštva BiH i Okružnog tužilaštva Doboj, na širem području Doboja pronašli su i oduzeli veću količinu oružja i minsko - eksplozivnih sredstava te lišili slobode četiri osobe. 
 
Pretresom devet lokacija pronađeno je i oduzet: šest minobacača 82 mm, 22 ručne odbrambene bombe, 33 ručna bacača raketa kalibra 66 mm (zolje), sedam automatskih pušaka, nešto lovačkog naoružanja, pet kg eksploziva, više inicijalnih kapsli, pet modificiranih mobilnih telefona za paljenje eksplozivnih naprava, okviri za automatsko oružje, municija različitog kalibra, mobiteli, proizvodni pogon za piratske nosače slike. 
 
Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 250. KZ BiH (organizirani kriminal), a u vezi s krivičnim djelom iz člana 193. KZ BiH (neovlašten promet oružjem i vojnom opremom), bit će predate Tužilaštvu BiH na  postupanje. 
 
Akcija predstavlja nastavak višemjesečnih intenzivnih aktivnosti koje policijski službenci SIPA-e preduzimaju radi otkrivanja ilegalnog naoružanja. 
 
Državna agencija za istrage i zaštitu zahvaljuje Tužilaštvu BiH i Okružnom tužilaštvu Doboj te svim policijskim agencijama iz BiH koje su učestvovale u realizaciji navedenih aktivnosti, a posebno partnerskim policijskim agencijama iz Republike Srbije, saopćeno je iz SIPA-e. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije