U Cazinu proglašeno stanje prirodne nesreće

Fena
U Cazinu proglašeno stanje prirodne nesreće
U Cazinu je danas proglašeno stanje prirodne nesreće za područje pogođeno posljednjim nevremenom.

Odluka o proglašenju donesena je na vanrednoj sjednici Štaba Civilne zaštite Cazin.

Jak, olujni vjetar u protekla dva dana prouzrokovao je velike materijalne štete na području Cazina. Prema podacima Službe Civilne zaštite najveće materijalne štete zabilježene su na stambenim i drugim objektima u Mjesnoj zajednici Stijena, a bez krova je ostao i objekat Područne škole Zmajevac.

Ni najstariji mještani Zmajevca i okolnih naselja ne pamte vjetar ovog intenziteta i snagu njegovih udara. Krovovi sa kuća su letjeli i po nekoliko stotina metara, elektrostubovi su se redom rušili...Nakon vjetra počela je padati kiša, potom i snijeg što je materijalne štete učinilo još većima a planirane sanacione radove odgodilo odnosno usporilo.

Od juče su nadležne ekipe , prije svih pripadnici Vatrogasne jedinice i drugih službi i preduzeća na terenu nastojeći obezbjediti koliko-toliko normalne uvjete šivota na pogođenima područjima. Najteže je trenutno stanje sa snabdjevenošću električnom energijom koje još nema i ne zna se kada će biti obezbjeđena za dijelove Mjesne zajednice Stijena pogođene nevremenom.

Nakon posljednjeg nevremena izgubljen je i jedan ljudski život. Pedesetdevetogodišnji Redžo Malić iz Stijene smrtno je stradao jučer poslijepodne nakon pada sa krova kuće na kojem je pokušavao sanirati štete nakon nevremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije