U Cazinu održan mirni protest “Svi smo mi Azur”

1
Radiosarajevo.ba
U Cazinu održan mirni protest “Svi smo mi Azur”
FOTO: Facebook / Protesti za Azura Terzića

Protest kako bi se saznala istina oko stradanja mladića Azura Terzića održan je danas u Cazinu. Odaziv i podrška građana je bila velika, piše portal gpmaljevac.

Gradsko vijeće Cazina je na sjednici od istražnih organa zatražilo da se što prije rasvijetli istina o tome kako je stradao 21-godišnji Azur Terzić.

Ovaj zahtjev je podržan jednoglasno od strane svih vijećnika, a rasvjetljavanje istine o cijelom slučaju ranije su zatražili i premijer USK Mustafa Ružnić te gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Pogledajte mjesto na kojem je pronađen Azur Terzić: "U induciranoj je komi, životno je ugrožen"

Pogledajte mjesto na kojem je pronađen Azur Terzić: "U induciranoj je komi, životno je ugrožen"

U međuvremenu, mladić se probudio iz kome, u kojoj se nalazio više sedmica, a hospitaliziran je u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, te se sada nalazi u stabilnom stanju.

Podsjećamo da je on teško stradao 2. oktobra ove godine pod još nerazjašnjenim okolnostima u događaju koji se desio ispred lokalne diskoteke u ovom gradu, te je tom prilikom doživio teški prelom kičme. Mladićev otac Suad Terzić je uvjeren kako je mladić žrtva fizičkog napada i pokušaja ubistva, te ne vjeruje u preliminarne rezultate policijske istrage na osnovu kojih je Terzić stradao usljed navodnog pada s betonskog podesta koji je visok četiri metra i nalazi se iznad mjesta gdje je unesrećeni pronađen.

Porodica sumnja na određene osobe koje su rodbinski povezane s važnim ljudima u policiji, te gradskim i kantonalnim vlastima, zbog čega su zatražili da istragu o svemu preuzme druga policijska agencija.

Njihov zahtjev je naposlijetku uslišen, pa umjesto MUP-a USK, istragu pod nadzorom Tužilaštva Unsko-sanskog kantona provode istražni timovi Federalne uprave policije.

“Pažljivo pratimo kako se provodi istraga, a ukoliko i u jednom trenutku budemo posumnjali da se nešto pokušava prikriti ili prikazati na drugi način, zahtijevaćemo da neko drugo tužilaštvo preuzme istragu. To je naše pravo i jedino želimo da istina o tome kako je Azur stradao ugleda svjetlo dana, a istinu svi dobro znaju”, kaže Suad Terzić.

Iako se probudio iz kome i nalazi se u svjesnom stanju, policijski organi još nisu uzeli izjavu od mladića o tome šta se uistinu dogodilo, jer ljekari smatraju kako on još psihički nije spreman na to.

U proteklim sedmicama u Cazinu je organizovano više okupljanja i protestnih šetnji na kojima je sudjelovalo više hiljada građana, a porodici Terzić sa svih strana stižu poruke podrške u nastojanju da se o svemu utvrdi kompletna istina.

Azur Terzić je izuzetno nadareni košarkaš i trenira u Košarkaškom klubu Igman Burč iz Sarajeva, te studira u glavnom gradu BiH. U trenutku nesreće vikend je provodio u rodnom gradu.

[facebook_video]https://www.facebook.com/suad.salkic.56/videos/500796691789895/[/facebook_video]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije