U Brčko distriktu 30. august proglašen Danom žalosti

0
Radiosarajevo.ba
U Brčko distriktu 30. august proglašen Danom žalosti
Foto: Vlada Brčko distrikta / Vijećnica, Brčko

Povodom teške saobraćajne nesreće u kojoj su stradala dva pješaka, majka i maloljetna kćerka, u srijedu, 30. august, proglašen je Danom žalosti u Brčko distriktu.

Saobraćajna nesreća se dogodila u nedjelju, 27. augusta, oko 20 sati.

Dan žalosti se obilježava zastavom Bosne i Hercegovine postavljene na sredinu jarbola na zgradama institucija i Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine izdala je saopštenje u kojem najavljuje Dan žalosti te navodi pravila kojih se stanovnici trebaju pridržavati.

"Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade i institucija Brčko distrikta BiH.

Dana 30. augusta 2023. godine:

1. Ne mogu se održavati javne, kulturne, zabavne i sportske priredbe

2. Ugostiteljski objekti ne mogu puštati muziku, izuzev onih ugostiteljskih objekata u kojima su ranije zakazane proslave, pod uslovom da se proslave održavaju u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata i ne mogu se upotrebljavati automobilske i druge sirene u koloni povodom svadbi ili drugim povodom

3. Sve medijske kuće na području Brčko distrikta BiH na Dan žalosti uskladit će svoj program s ovom odlukom", stoji u saopštenju Vlade Brčko distrikta BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije