U Bostonu nema stradalih bh. državljana

Radiosarajevo.ba
U Bostonu nema stradalih bh. državljana

 

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nije dobilo do sada informaciju iz diplomatsko-konzularnih predstavništava naše države u Sjedinjenim Američkim Državama da je u napadu u Bostonu među povrijeđenim i poginulim bilo državljana BiH, izjavio je Nebojša Regoje, načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

On je za agenciju Fena rekao da Ministarstvo očekuje, nakon konačne provjere, tokom dana potvrdu informacije da među stradalim nema bh. državljana.

Diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u SAD-u nastavljaju pratiti situaciju u Bostonu i spremna su, ukoliko bi eventualno bilo potrebno, pružiti pomoć bh. državljanima.

Najmanje tri osobe su poginule i više od 100 ranjeno u jučerašnjem bombaškom napadu na maratonu u Bostonu.

Na poznatom bostonskom maratonu učestvovalio je gotovo 17.000 trkača, a više desetina hiljada je pratilo nadmetanje duž staze. U New Yorku i Washingtonu su podignute mjere sigurnosti, a Pensilvanija (Pennsylvania) avenija ispred Bijele kuće je zatvorena za građane, javljaju mediji.

U toku je istraga i potraga za napadačem (ili više njih).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije