U Bosni oblačno sa slabom kišom, u Hercegovini djelomično vedro

Radiosarajevo.ba
U Bosni oblačno sa slabom kišom, u Hercegovini djelomično vedro
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo
U Bosni je jutros je oblačno sa slabom kišom, a u Hercegovini djelomično vedro.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati:

Bjelašnica 5 stepeni celzijusa; Ivan-sedlo 11; Bihać i Sokolac 12; Sarajevo 13; Bugojno, Jajce i Sanski Most 14; Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 15; Doboj, Livno i Zvornik 16; Bijeljina 17; Brčko, Grude i Trebinje 18; Široki Brijeg 19; Stolac 20; Mostar 22 stepena celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939hPa, za 3hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

U Bosni će danas biti oblačno vrijeme. Prijepodne će lokalno biti sa slabom kišom. Češće padavine u Bosni od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. Kiša će  većinom slaba, a  više padavina na istoku i sjeveroistoku Bosne.U Hercegovini će biti  djelomično vedro.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni. 

U Sarajevu će biti oblačno, povremeno sa slabom kišom. Više padavina tokom noći na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni celzijusa, saopćeno je iz  Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije