U Bosni i Hercegovini danas sunčano

Radiosarajevo.ba
U Bosni i Hercegovini danas sunčano
Danas se u centralnim i istočnim područjima Bosne nakon pretežno oblačnog jutra očekuje postepeno razvedravanje.

U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana ili u večernjim satima u većem dijelu Hercegovine, zapadnim i istočnim područjima Bosne naoblačenje. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini, prijepodne, slaba bura, a poslijepodne vjetar u skretanju na zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 19 do 24, na jugu od 23 do 28 °C. 

U Sarajevu nakon pretežno oblačnog jutra, u ostatku dana sunčanije. Dnevna temperatura oko 20 °C. 

Biometereološka prognoza:  Stabilnije i ugodnije u odnosu na vikend. Svježije jutro i ne suviše visoke temperature tokom dana povoljno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, ali bi se u noći mogle ponovo pojačati usljed približavanja promjene sa zapada. Neophodno je posvetiti i više pažnje odijevanju, izraženije u jutarnjim satima.

U utorak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 21 do 26, na jugu od 25 do 29 °C. 

U srijedu pretežno sunčano, uz umjereno naoblačenje prema kraju dana. Jutarnje temperature od 7 do 13, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 22 do 28, na jugu od 28 do 31 °C. 

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 29 do 32 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije