U Bijeljini uhapšeni pljačkaši benzinskih pumpi

Radiosarajevo.ba
U Bijeljini uhapšeni pljačkaši benzinskih pumpi

Policija u Bijeljini uhapsila je više osoba koje su uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja pljačkali benzinske pumpe na području tog grada, javlja Fena.

Tokom jučerašnjeg dana policija je lišili slobode D.K. iz Dvorova, koji je u objektu benzinske pumpe Dragstes u Gornjem Crnjelovu, zajedno s M.B. iz Šipova, uz prijetnju upotrebe automatske puške otuđio od radnika pumpe  1.831 KM.

IZ CJB Bijeljina preciziraju da je D.K. lišeno slobode prilikom izvršenja ovog krivičnog djela, dok se M.B. nalazi u bjekstu i za njim je raspisana potraga.

Također, lišen je slobode i I.M. iz Dvorova koji je uz prethodni dogovor dovezao svojim automobilom navedene osobe na mjesto izvršenja krivičnog djela.

U toku kriminalističke obrade došlo se do saznanja da je D.K. zajedno s M.B. izvršio krivično djelo razbojništvo na isti način, uz prijetnju upotrebe automatske puške, 11. septembra, na benzinskoj pumpi Braća Lazić u Popovima, te su tom prilikom otuđili 720 KM, dok je M.B. dana 17.septembra, uz prijetnju upotrebe puškom izvršio, krivično djelo razbojništvo nad radnikom pumpe Dragstes u Gornjem Crnjelovu i otuđio 923 KM.

Dana 12.augusta, uz prethodni dogovor, N.L. iz Dvorova je svojim automobilom dovezao D.K. i R.R. također iz Dvorova do objekta benzinske pumpe Dragstes u Gornjem Crnjelovu, gdje im je ustupio svoju automatsku pušku s kojom su isti uz prijetnju upotrebe oružja izvršili krivično djelo razbojništvo nad radnikom, te otuđili 3. 937 KM, nakon čega su isti podjelili.

Takođe, 4. aprila R.R. iz Dvorova je uz prijetnju upotrebe pištolja iz kladionice MD u Dvorovima od radnika otuđio 1. 582 KM.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije