U Bijeljini otkrivena trgovina glasovima

Anadolija
U Bijeljini otkrivena trgovina glasovima
AA / Izbori u BiH
Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Izbori 2016", koji prati i poduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne sigurnosne situacije u RS-u na dan Lokalnih izbora u BiH, od 11 do 15 sati prijavljena su još dva incidenta.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Bijeljina u saradnji s Upravom za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, došli su do operativnih saznanja, da "određena grupa osoba za nadoknadu (robnu ili novčanu) daje svoje lične karte drugim licima u svrhu osiguranja glasova za pojedine kandidate na lokalnim izborima".

"Identificiran je jedan broj lica kod kojih je pronađen veći broj ličnih karti i koje su privremeno oduzete. U toku je kriminalistička obrada lica u cilju dokumentiranja krivičnog djela 'Podmićivanje pri izborima ili glasanju'. O svemu navedenom obaviješteno je i nadležno tužilaštvo u Bijeljini", kaže se saopćenju MUP-a RS-a.

"Od 12 do 13.30 sati glasačko mjesto br: 026B010 Turić općina Pelagićevo bilo je zatvoreno zbog narušavanja javnog reda i mira, a jedno lice je lišeno slobode i uručen mu je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja", navodi se u saopćenju.

Da podsjetimo MUP RS-a ranije je saopćio da su do 11 sati zabilježena dva incidenta na biračkim mjestima.

U 8.35 sati u općini Lopare posmatrač Srpske napredne stranke D.M. odgurnuo je zamjenika načelnika općine Ranka Todorovića koji je bio u obilasku glasačkog mjesta. Policijski službenik je uručio D.M. prekršajni nalog. U 8.55 sati u mjestu Lišnja kod Prnjavora policijski službenici udaljili su lice E.P. koje je ometalo glasanje na biračkom mjestu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije