U Bihaću zaplijenjena velika količina marihuane (FOTO)

Radiosarajevo.ba
U Bihaću zaplijenjena velika količina marihuane (FOTO)
Sumnja se da je marihuana bila namijenjena međunarodnom tržištu (Foto: Tužilaštvo BiH)

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), odnosno njen Regionalni ured Banja Luka, proveli su jučer policijsku akciju na širem području Bihaća.

Pogledajte FOTO galeriju

U ovoj akciji je izvršen pretres objekta u kojem je pronađena velika količina marihuane u zasadima, kao i laboratorijska oprema za proizvodnju i preradu opojnih droga. Zaplijenjena droga i tehnička oprema za proizvodnju droge u narednom će periodu biti vještačeni za potrebe istrage.

Uhapšeni su Ilfad Hodžić zvani Ćiban, (1962), Nedžad Kurtović zvani Nedži (1974), Zijad Muratović zvani Mašin, (1972) i Džemsudin Zulić zvani Džemso (1973).

Osumnjičeni su da su počinile krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana. Prema dostupnim podacima kojima raspolaže Tužilaštvo BiH, osumnjičene osobe su sudjelovale u međunarodnom krijumčarenju opojnih droga.

Za sve osumnjičene će biti predloženo određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti od uticaja na svjedoke i saučesnike i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu i uklanjati dokaze krivičnog djela, saopšteno je iz državnog Tužilaštva.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije