U Bihaću jutros 12 stepeni: Evo kad se vraćaju kiša i snijeg

0
Radiosarajevo.ba
U Bihaću jutros 12 stepeni: Evo kad se vraćaju kiša i snijeg
Foto: Edin i Irijan Durmo / FENA / Treskavica

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno pada slaba kiša na području Hercegovine i jugozapada Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0; Ivan-sedlo i Sarajevo 2; Bijeljina i Livno 3; Jajce 4; Bugojno, Gradačac, Široki Brijeg i Trebinje 6; Grude i Mostar 7; Drvar 8; Banja Luka 9; Neum 11; Bihać 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943Pa, za 1hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Slično kao i proteklog dana, uz relativno nepovoljne biometeorološke prilike i nešto lošiju opštu sliku u Hercegovini. Promjena vremena praćena kišom i južinom uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Prije podne će biti ugodnije, u drugom dijelu dana, uz neuobičajeno visoke temperature. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti. Preporučljivo je ne izlagati se jačim fizičkim naporima.

Danas najviše sunčanog vremena u sjevernim područjima. U većem dijelu zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša može padati uglavnom na području Hercegovine i jugozapadu Bosne, a u večernjim satima i na zapadu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14°C. U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

U petak u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena u sjevernim područjima. Kiša će padati većinom na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Lokalno u centralnim i sjeverozapadnim područjima može padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. U noći na subotu mogući su lokalno i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. U ostalim područjima slabija kiša. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na planinama sa snijegom. U noći na ponedjeljak i u nizinama kratkotrajno može padati snijeg jer se prognozira postepen prestanak padavina tokom noći. Vjetar umjerene jačine. Prije podne južnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije