U Bihaću i na Bjelašnici jutros ista temperatura: Objavljena prognoza do subote - moglo bi biti kiše

0
Radiosarajevo.ba
U Bihaću i na Bjelašnici jutros ista temperatura: Objavljena prognoza do subote - moglo bi biti kiše
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano. Žuti meteoalarm, zbog očekivanih vrelina, upaljen je za područja Mostara, Banje Luke i Prijedora.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bugojno 10; Drvar 11; Livno i Široki Brijeg 12; Bihać, Bjelašnica i Sanski Most 13; Ivan Sedlo, Prijedor, Sarajevo i Zenica 14; Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Tuzla 15; Stolac 16; Trebinje 18; Mostar 19; Neum 21°C.

Bioprognoza: Uz stabilnije vremenske prilike i više sunca, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, tokom dana neće biti velike. Poslijepodnevni sati uz povećan indeks UV zračenja, mogli bi proći uz nešto izraženiji osjet sparine, stoga je preporučljivo biti oprezniji u ovom periodu i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom uglavnom na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku. Vjetar slab do umjerene jačine većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

Divna noć: Prošetajte sa nama ulicama Sarajeva

Divna noć: Prošetajte sa nama ulicama Sarajeva

U petak u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i slaba grmljavina su mogući u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab, većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar je istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije