U Bihaću i Mostaru jutros ista temperatura: Pogledajte kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana

0
Radiosarajevo.ba
U Bihaću i Mostaru jutros ista temperatura: Pogledajte kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Žuti meteoalarm, zbog oluje i grmljavine upaljen je samo za područje Mostara, a upozorenje glasi:

"Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje s grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće."

Poznat termin dženaze majke ubijenih sarajevskih mališana i pripadnice Armije RBiH Halide Bojadži

Poznat termin dženaze majke ubijenih sarajevskih mališana i pripadnice Armije RBiH Halide Bojadži

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 1 stepen, Široki Brijeg 6, Ivan Sedlo 8, Livno 9, Sarajevo, Tuzla i Zenica 10, Neum i Sanski Most 12, Bihać i Mostar 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza relativno je povoljna. U prijepodnevnim satima moguće je da kratkotrajni, mjestimični pljuskovi pokvare ugođaj, a kod osjetljivih osoba uslijede blaže poteškoće poput dekoncentracije i glavobolje. Uz ljepšu opštu sliku u drugom dijelu dana, djelimično stabilnije vrijeme i povremene sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje. Poželjno je slojevito se odjenuti.

Kiša za Prvi maj? Nedim Sladić ima optimističnije vijesti

Kiša za Prvi maj? Nedim Sladić ima optimističnije vijesti

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 24 stepena. U Sarajevu umjereno oblačno sa lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 20 stepeni.

Ponedjeljak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući na zapadu i sjeverozapadu Bosne. U večernjim satima kiša se očekuje u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 23 stepena.

Utorak: Oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na jugu do 15, a dnevna od 13 do 19 stepeni.

Srijeda: Oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 22 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije