Miholjsko ljeto i dalje traje: Narednih dana temperature do 19 stepeni

2
Radiosarajevo.ba
Miholjsko ljeto i dalje traje: Narednih dana temperature do 19 stepeni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutro je svanulo pretežno vedro. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Livno i Sokolac -5; Bugojno, Drvar i Ivan-sedlo -3; Srebrenica -2; Banja Luka, Bihać, Grude, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Zenica -1; Bijeljina, Doboj i Jajce 0; Prijedor 1; Gradačac i Zvornik 2; Bjelašnica 3; Trebinje 4; Mostar 8; Neum 10°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 7hPa je veći od normalnog i opada.

BIOPROGNOZA: Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme, sunčani intervali i postepeni rast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku i raspoloženje većine stanovništva. Umjerene poteškoće moguće su u jutarnjim satima, pretežno zbog hladnog vremena i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti u nastavku dana.

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

U utorak: U Bosni i Hercegovini pretežno vedro prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Od sredine dana postepeno naoblačenje. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C.

U srijedu: U većem dijelu Bosne djelomično vedro. Sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C.

U četvrtak: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije