U BiH danas do 11 stepeni: Evo kada će snijeg ponovo padati

0
Radiosarajevo.ba
U BiH danas do 11 stepeni: Evo kada će snijeg ponovo padati
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo u decembru

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini uglavnom vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -10; Grude, Ivan-sedlo, Sarajevo -2; Bugojno 0; Jajce, Tuzla, Zenica 1; Bihać, Gradačac, Livno 2; Sanski Most, Široki Brijeg 3; Drvar 4; Mostar 6; Neum 7; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948 hPa, na normali je i lagano raste.

BIOPROGNOZA: Pod uticajem stabilnijeg vremena, opšta slika djelimično će se popraviti. U Bosni će nakon tmurnog jutra, kada je neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće, u nastavku dana biti malo ugodnije, uz blagi porast temperatura zraka. U Hercegovini sunčanije, uz ljepšu opštu sliku, pri tome i prohladno, što bi moglo uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Preporučljivo je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu do 11 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje smanjenje naoblake. Dnevna temperatura oko 2 °C.

U srijedu: U Bosni oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremo i ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili susnježica. Vjetar u Bosni slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od -7 do 0, u Posavini, Krajini i Hercegovini do 4, a dnevna 0 do 6, na jugu od 7 do 12 °C.

U četvrtak: U Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz postepeno naoblačenje krajem dana. Poslije podne ili tokom noći u Bosni nizinama je moguća slaba kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 °C.

U petak: U Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovin pretežno vedro, uz porast naoblake tokom dana. Poslije podne i tokom noći u Bosni je moguća slaba kiša, a na planinama snijeg. Tokom noći u nizinama Bosne može biti susnježice i snijega. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

U subotu: U Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovin pretežno vedro. U Bosni u nizinama kiša i susnježica, a u višim područjima snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od -1 do 4, na jugu od 6 do 11 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije