U BiH sutra oblačno s kišom

Fena
U BiH sutra oblačno s kišom
U Bosni i Hercegovini sutra će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva kiša se očekuje u Krajini.

Poslijepodne ili u večernjim satima padavine i u ostatku zemlje. Uz kiši se očekuje i grmljavina. Intenzivnije padavina u Krajini i na jugu Hercegovine. Vjetar u Posavini, slab, sjeverni, a ostalim područjima naše zemlje uglavnom, slab do umjeren, jugoistočni.

U zapadnoj Bosni tokom dana povremeno jaki udari jugoistočnog vjetra. Jutarnje temperature od 8 do 13, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 21 do 27 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima ili u noći sa subote na nedjelju. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 21 stepeni.

U BiH je danas bilo umjereno do pretežno oblačno.

Temperature u 14 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Bugojno i Ivan-sedlo, Foča 15, Bihać 16, Gradačac, Mostar, Sarajevo, Čapljina i Srebrenica 17, Livno, Sanski Most, Stolac, Banja Luka, Bijeljina i Bileća 18, Neum, Prijedor i Trebinje 19, Drvar i Doboj 20, Tuzla i Zenica 21, Jajce 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije