U BiH stiže prava jesen - kiša i pad temperature: Uskoro naglo pogoršanje vremena

0
Radiosarajevo.ba
U BiH stiže prava jesen - kiša i pad temperature: Uskoro naglo pogoršanje vremena
Foto: N.G / Radiosarajevo / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan Sedlo, Livno, Tuzla i Zenica 2; Gradačac 3; Doboj, Grude i Sarajevo 5; Banja Luka 7; Bihać i Sanski Most 8; Trebinje 11; Mostar 12; Neum 13°C.

Danas pretežno oblačno vrijeme u većem dijelu zemlje. Slaba kiša je moguća u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

Čuveni meteorolog otkriva: Evo od kog datuma možemo očekivati snijeg

Čuveni meteorolog otkriva: Evo od kog datuma možemo očekivati snijeg

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na protekli period. Porast naoblake i povremena, slabija kiša ponajviše će djelovati na raspoloženje većine populacije. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Opšta slika će, pod uticajem promjene biti lošija u Krajini, jugozapadnoj Bosni i većem dijelu Hercegovine, dok će u ostatku zemlje biti stabilnije, svježije i ugodnije.

Objavljena je prognoza do srijede:

U ponedjeljak, 14.11.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme Povremeno slaba kiša je najizglednija na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. 

U utorak, 15.11.2022., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno malo kiše može pasti u Hercegovini. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C. 

U srijedu, 16.11.2022., oblačno sa kišom u drugom dijelu dana. Jače padavine tokom noći na četvrtak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije