U BiH se saobraća nesmetano, očekuju se gužve u Doljanima

Radiosarajevo.ba
U BiH se saobraća nesmetano, očekuju se gužve u Doljanima

Jutros se u većem dijelu BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, pa vozače savjetujemo da voze oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno i Rostovo-Novi Travnik.

Još danas i sutra, zbog izvođenja neophodnih radova u vremenu od 9 do 18 sati na dionici M-16 Karanovac-Crna Rijeka (na ulazu u kanjon Tijesno) saobraća se naizmjenično-jednom trakom. Na istom magistralnom putu, ali na dionici Jajce-Crna Rijeka (u mjestu Lučina) zbog klizišta, također se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na miniranju terena, danas će od 13:30 do 14 sati doći do obustave saobraćaja na dionici M-4 Doboj-Satnić Rijeka (kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela).

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. Nešto kasnije očekuje se pojačanu frekvenciju vozila  na GP Doljani,  pa iz BIHAMK-a vozače podsjećaju na druge granične prelaze: Bijača, Crveni Grm, Gorica. Orahovlje ili Čepikuće.

Radovi u Kantonu Sarajevo:

U toku je sanacija raskrsnice ulica Bulevar Meše Selimovića i Majdanska (kod RTV doma), zbog čega je saobraćaj do 30. augusta obustavljen.

Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj.

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Kromolj, Aerodromska, Doljanska, Ahatovićka i Adema Buće.

Zbog izvođenja radova na održavanju kanalizacione mreže, usporeno je saobraćanje u vremenu od 23 do 6 sati u sljedećim ulicama: Maršala Tita, Dalmatinska, Obala Kulina bana, M. M. Bašeskije, Branilaca Sarajeva, Telali, Kračule, Radićeva, Mis Irbina, Vladimira Perića, Reisa Dž. Čauševića, Musala, Bolnička, Koševo, Jezero i Sutjeska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije