U BiH počela izgradnja fabrike vrijedne pet miliona eura

0
Radiosarajevo.ba
U BiH počela izgradnja fabrike vrijedne pet miliona eura
Foto: Nezavisne / Počela gradnja fabrike od 5 miliona eura

U naselju Klokot, nadomak Bihaća, ovih dana su započeli građevinski radovi na izgradnji proizvodnih pogona firme "Mastel CNC", čiji je vlasnik iz Njemačke, a radi se o investiciji čija je ukupna vrijednost procijenjena na oko pet miliona eura.

Prema riječima direktora ove firme Sandija Terzića, proizvodnju u Bihaću su pokrenuli prije tri godine, a svi radovi bi trebalo da budu gotovi do ljeta naredne godine.

"Firma je krenula s proizvodnjom prije tri godine sa desetak radnika, a sada imamo 50 uposlenika. Ova investicija će nam omogućiti proširenje proizvodnih pogona, što će u konačnici značiti novih 50 radnika. Moram istaći kako nam je lokalna administracija izašla u susret i u najkraćem mogućem roku vrlo efikasno riješila sve potrebne zahtjeve i dokumentaciju", istakao je Terzić.

On je dodao kako se preduzeće bavi proizvodnjom dijelova za metalsku industriju CNC tehnologijom te da su u potpunosti orijentisani na evropsko tržište.

Gradilište nove firme obišao je i Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, istakavši kako će Gradska uprava uvijek biti na raspolaganju investitorima koji želi otvarati proizvodne pogone i nova radna mjesta.

"Ovdje imamo preduzeće koje će se prostirati na 7.000 kvadratnih metara radne površine u zatvorenom, te 20.000 na otvorenom prostoru i koje će zapošljavati nove radnike. Naša obaveza je stvoriti pretpostavke da trenutne okolnosti zbog krize u Ukrajini iskoristimo i ponudimo firmama iz Evropske unije naše lokacije koje su im blizu kada je u pitanju plasman robe", kazao je Fazlić, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije