U BiH pada kiša: Važno upozorenje iz BIHAMK-a

Radiosarajevo.ba
U BiH pada kiša: Važno upozorenje iz BIHAMK-a
Kiša koja ledi u dodiru s tlom usporava odvijanje saobraćaja na putnim pravcima u centralnim dijelovima zemlje, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.
Izdvajamo autoput A-1 Tarčin - Zenica, magistralne puteve M-17 Sarajevo - Konjic i M-18 Sarajevo - Olovo, kao i sve puteve na području Kantona Sarajevo. Zbog magle je mjestimično smanjena vidljivost na širem području Sarajeva, Viteza, Novog Travnika, Kiseljaka, Trnova i Foče. Moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.
 
Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana saobraća usporeno. Zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.
 
Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.  Izdvajamo putne pravce M-17 Žepče - Nemila, M-6 Čapljina - Studenci, M-18 Tuzla - Priboj i R-414 Turbe - Banja Luka.
 
Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila. 

KANTON SARAJEVO

-Zbog izvođenja sanacijskih radova, usporeno se saobraća u ulicama Sagrdžije i Zvornička .

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije