U BiH osvanuli transparenti: "Rusi Ukrajine – Srbi su uz vas"

4
Radiosarajevo.ba
U BiH osvanuli transparenti: "Rusi Ukrajine – Srbi su uz vas"
Foto: SNP / Transparenti u Banjoj Luci

Srpski narodni pokret -"Izbor je naš" jutros je iskazao podršku Rusima u Ukrajini te su u Banjoj Luci postavili veliki transparent na kojem je napisano: "Rusi Ukrajine, Srbi su uz vas. To se zove sloboda!"

Kako je navedeno u saopćenju iz Srpskog narodnog pokreta, u toku dana će se obratiti ambasadorima Rusije u Srbiji i Bosni i Hercegovini sa molbom da predstavnicima oblasti Donjeck i Lugansk u Ukrajini proslijede njihovo otvoreno pismo podrške.

"Snaga međusobne podrške, srpskog i ruskog naroda, odredit će im i istu budućnost, koja može biti zlatna", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Podsjećamo, u toku aktuelne i rastuće krize u Ukrajini, prije nekoliko dana su zabilježeni i prvi napadi, i to u oblasti Lugansk u kojem je granatiran dječiji vrtić.

Ukrajinci tvrde da su ruski separatisti pokrenuli napad, dok separatisti tvrde suprotno.

Vlasti Ruske Federacije navode da se ruska vojska povukla sa ukrajinske granice dok američke obavještajne službe govore kako Rusija može napasti Ukrajinu u bilo kojem trenutku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije