U BiH nas danas čeka sunčan dan: Uskoro bura, kiša i grmljavina

0
Radiosarajevo.ba
U BiH nas danas čeka sunčan dan: Uskoro bura, kiša i grmljavina
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros više oblačnosti ima u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne je mala do umjerena naoblaka. U ranim jutarnjim satima prolazna kiša je registrovana širom zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 1; Livno 8; Bugojno 9; Sanski Most, Široki Brijeg, Sokolac i Srebrenica 10; Banja Luka, Jajce, Prijedor, Sarajevo i Zenica 11; Bijeljina, Grude i Tuzla 12; Doboj, Gradačac i Trebinje 13; Bihać i Neum 14; Mostar 15°C.

BIOPROGNOZA: Prije podne će biti nestabilnije, uz povremene pljuskove, u drugom dijelu dana očekuje se poboljšanje vremenskih prilika i razvedravanje, usljed čega će se djelimično reducirati tegobe kod osjetljivih osoba. Moguće su povremene, blaže reakcije na promjenu u vidu glavobolje, dekoncentracije, umora. Opšta slika dodatno će se popraviti sa noćnim satima.

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

Danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

U utorak: U Bosni i Hercegovini će preovladavati umjereno, a u Bosni prolazno i preteženo oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom Bosne i sjeveru Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi sa slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

U srijedu: U Bosni se prije podne prognozira naoblačenje koje će od sredine dana prema večernjim satima usloviti pljuskove. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima naoblačenje se očekuje na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

U četvrtak: Pretežno oblačno se prognozira u Bosni i sjeveru Hercegovine. Lokalno će padati slaba kiša, u poslijepodnevnim satima u Bosni i sa pljuskovima. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije