U BiH još 22 oboljelih od koronavirusa

Radiosarajevo.ba
U BiH još 22 oboljelih od koronavirusa
FOTO: AA / UKC RS

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS-u, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS izvršeno je testiranje 638 laboratorijskih uzoraka, a novi soj koronavirusa (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 22 osobe u RS.

Riječ je o 14 osoba muškog i osam ženskog pola.

Jedan muškarac je mlađe životne dobi, četiri muškarca su srednje i devet muškaraca je starije životne dobi. Četiri žene su srednje životne dobi i četiri su starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, osam osoba je iz Banja Luke, dvije osobe su iz Doboja, i po jedna osoba iz Bosanske Gradiške, Bosanske Dubice, Krupe na Uni, Laktaša, Istočnog Sarajeva, Šipova, Dervente, Kneževa, Foče, Kalinovika, Šamca i Nevesinja.

Kod sedam osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa, dok kod ostalih nije mogla da se navede jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem. 

Testirano je ukupno 12 osoba koje borave i rade u domovima za starija lica iz Modriče, Kneževa i Banja Luke, a novi virus korona potvrđen je kod jednog zaposlenika u domu za starija lica u Kneževu, gdje su ranije potvrđena pozitivna lica.

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 časa testirano je i još 93 zdravstvena radnika iz Banja Luke, Bijeljine, Teslića, Dervente, Doboja, Laktaša, Gradiške, Kozarske Dubice, Trebinja, Mrkonjić Grada, Zvornika, Ugljevika, Kotor Varoši, Prnjavora, Istočnog Sarajeva, čiji nalazi su negativni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije