U BiH danas umjereno oblačno vrijeme: Objavljena prognoza za vikend

Radiosarajevo.ba
U BiH danas umjereno oblačno vrijeme: Objavljena prognoza za vikend
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo i njegova brda, to je posebna priča

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima moguća je magla ili niska oblačnost, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

Poslije podne postepeno povećanje oblačnosti. Krajem dana, u sjevernim područjima mjestimično se očekuje i slaba kiša, a ponegdje u centralnim djelovima i slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -2, a najviša dnevna oko 6 stepeni.

BIOPROGNOZA: Uz stabilnije vremenske prilike i povremene sunčane intervale, opšta slika će se popraviti. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima, kada će biti prohladno. Posvuda će preovladavati sjeverno strujanje koje će, većim dijelom dana, pojačavati osjet hladnoće. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije.

Sutra u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu i sjeveru do 16 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije