U BiH danas do 24 stepena: Prognoza pokazala kada dolaze jugo i kiša

0
Radiosarajevo.ba
U BiH danas do 24 stepena: Prognoza pokazala kada dolaze jugo i kiša
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Stiglo proljeće u Sarajevo

Jutros je u Herecegovini i na jugozapadu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Drvar -1; Bugojno, Livno 0; Bjelašnica, Jajce, Sanski Most 1; Bihać, Zenica 2; Grude 4; Sarajevo, Tuzla 5; Mostar 7; Gradačac 10; Neum 11; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952 hPa, za 11 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

BIOPROGNOZA: Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici također neće imati jačih tegoba, ali bi tokom jutarnjih sati trebali biti oprezniji, zbog nižih temperatura u odnosu na ostatak dana. Porast naoblake u poslijepodnevnim satima, mogao bi uzrokovati manje probleme osjetljivijim meteoropatama. Savjetujemo Vam da se slojevito odjenete.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Danas će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverzapadni. Dnevna temperatura od 18 do 24 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 20 °C.

U utorak: U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U srijedu: U Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će u drugom dijelu dana usloviti kišu uglavnom na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne prolazno je moguća slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, u drugoj polovini dana povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije