U BiH danas do 14 stepeni i bura: Objavljena prognoza za vikend, uskoro stiže snijeg

0
Radiosarajevo.ba
U BiH danas do 14 stepeni i bura: Objavljena prognoza za vikend, uskoro stiže snijeg
FOTO: Radiosarajevo.ba / Arhiv

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -11; Bugojno -8; Drvar, Livno -7; Jajce, Sarajevo -6; Zenica -5; Bihać, Sanski Most, Tuzla -4; Grude -3; Gradačac, Mostar 1; Neum 4; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i opada.

BIOPROGNOZA: Uz još uvijek relativno povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja tokom prijepodneva, a hronični bolesnici i meteoropati neće imati jačih tegoba. Nakon svježijeg jutra, temperature će porasti i biće ugodnije. U drugom dijelu dana očekuje se pogoršanje opšte slike zbog lošijih vremenskih prilika. Sa noćnim satima, negativni efekti promjene će se pojačati. Mogući su problemi sa snom, reumatski i bolovi na mjestima ozljeda, glavobolja, promjena raspoloženja.

Sedam čudnih ponašanja kod male djece koja su potpuno normalna

Sedam čudnih ponašanja kod male djece koja su potpuno normalna

Danas će u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno vedro uz postepeno naoblačenje poslije podne ili tokom noći. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevna temperatura od 4 do 9, na jugu do 14 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 5 °C.

U subotu: Pretežno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno i lokalno sa slabom kišom ili susnježicom u nizinama, a u višom područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini slaba kiša u jutarnjim i u večernjim satima. Vjetar u Bosni prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan sjeverni i sjeveroisotočni. U Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 4, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 10 °C.

U nedjelju: Oblačno vrijeme sa kišom na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje sa snijegom i susnježicom. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 4, a dnevna od -2 do 3, na jugu do 8 °C.

U ponedjeljak: Pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa slabim snijegom. Na jugu Hercegovini sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 4, a dnevna od 0 do 4, na jugu do 9 °C.

U utorak: Pretežno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. Na jugu Hercegovine poslije podne slaba kiša. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 3, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 9 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije