U BiH do 12 stepeni: Jugo će uskoro promijeniti smjer. Očekuje se promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
U BiH do 12 stepeni: Jugo će uskoro promijeniti smjer. Očekuje se promjena vremena
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u našoj zemlji sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -14 stepeni, Bugojno i Drvar -9, Sarajevo -7, Bihać, Grude, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zenica -6, Banja Luka, Doboj i Tuzla -5, Bijeljina i Livno -3, Gradačac i Trebinje 0, Mostar 2, Neum 4 stepena.

BIOPROGNOZA: Uz stabilnije vremenske prilike i sunčane intervale, opšta slika će se popraviti. Tokom jutra, kada će biti prohladno, neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju. Manje poteškoće moguće su i zbog pojave magle. Danju ugodnije, pogodno za boravak na otvorenom. Sa noćnim satima, usljed nadolazeće promjene i jačanja južnog strujanja, moguće su meteopatske reakcije poput lošijeg raspoloženja, glavobolje i reumatskih bolova, nesanice.

Pitate se šta znači sponzor, a šta kosponzor rezolucije o Srebrenici? Ovo je precizan odgovor

Pitate se šta znači sponzor, a šta kosponzor rezolucije o Srebrenici? Ovo je precizan odgovor

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Naoblačenje se očekuje u noći na petak. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni.

Petak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Bez padavina u sjevernim područjima. Vjetar slab, prije podne jugo. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Subota: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje snijeg ili susnježica. Kiša na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa sunježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije