U bh. gradu 1. juni Dan žalosti

2
Fena
U bh. gradu 1. juni Dan žalosti
Foto: Facebook / Zastava na pola koplja

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić proglasio je 1. juni Danom žalosti na području te općine zbog kolektivne dženaze u Memorijalnom centru Gornja Kalesija i sjećanja na stradanja i zločine nad civilima općine Zvornik, saopćila je Služba za informisanje Općine Kalesija.

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, koju su proveli JNA i Vojska RS uz korištenje paravojnih formacija iz Srbije i Bosne i Hercegovine, više od 2.005 civila Zvornika je ubijeno i nestalo. Za mnogima se još traga.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Kalesija, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima, dok će elektronski mediji sa područja Općine Kalesija programske šeme prilagoditi Danu žalosti, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije