U Banjoj Luci počela 'Skupština na otvorenom': "Vlast svađa RS sa svima, prešli su sve granice"

0
Radiosarajevo.ba
U Banjoj Luci počela 'Skupština na otvorenom': "Vlast svađa RS sa svima, prešli su sve granice"
Foto: Printscreen / 'Skupština na otvorenom' u B. Luci

Na platou ispred Narodne skupštine RS u Banjoj Luci okupio se veliki broj građana, kojima su se od 19 sati obratili narodni poslanici i drugi funkcioneri stranaka koje predstavljaju opoziciju u bh. entitetu RS.

Građani kažu za Nezavisne novine da je "Skupština na otvorenom" dobar potez predstavnika opozicije, jer vladajuća većina na čelu sa SNSD-om konstantno donosi odluke koje su štetne za bh. entitet RS.

Milan Bjeličić ističe da je parlament RS postao mjesto u kome se donose odluke koje predlaže samo jedan čovjek, a da svi poslanici vlasti slijepo prate sve što on kaže.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

"Oni 15 dana prije imaju pripremljene odluke, onda ih samo iznesu i usvoje, bez obzira na stavove opozicije. A ono što je najgore, za šta god dignu ruku, to ne poštuju, poput ovih posljednjih zaključaka", navodi Bjeličić.

"Ja ih sve podsjećam da je narod glasao i za poslanike koji čine vlast, da ih predstavljaju u Skupštini, a šta oni rade, dižu ruku kad im je jedan čovjek kaže. Ako će tako stalno biti, onda ih narod nije trebao ni birati. To je sramota", dodao je on.

Drago Kovačević, stigao je u Banju Luku iz Njemačke. Kaže da je morao da dođe da sasluša šta imaju poručiti narodni poslanici.

Igor Crnadak upozorio na moguće oružane sukobe: "Schmidtovo obezbjeđenje je naoružano"

Igor Crnadak upozorio na moguće oružane sukobe: "Schmidtovo obezbjeđenje je naoružano"

"Ja sam u Njemačkoj preko 50 godina. Sjećam se da sam i u bivšoj državi, tj poslije raspada Jugoslavije, dolazio da izrazim nezadovoljstvo kada je bilo potrebe. Nije dobro ovo što svađaju RS sa svima, od Njemačke pa dalje. Ova vodeća stranka prešla je određene granice. Trebamo zajednički da idemo dalje", istakao je Kovačević.

Banjalučanin Zoran Dimitrijević kaže da vlast i te kako zna šta radi, ali da opozicija kao da toga nije svjesna.

"Opozicija je previše naivna. Previše toga dopušta. A Dodik i Cvijanović podignu penzije i penzioneri omdah mirni, a hljeba ne mogu kupiti".

"Na platou je nekoliko stotina građana, a zasad je situacija mirna, iako je prisutan veći broj policijskih službenika, kako u uniformi, tako i u civilu.

Građani se okupljaju ispred NS RS

Posted by Nezavisne novine on Thursday, September 7, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije