U Banjaluci održan masovni protest

Radiosarajevo.ba
U Banjaluci održan masovni protest

Više od pet stotina građana i građanki Banjaluke izašlo je večeras na ulice svog grada kako bi iskazali revolt prema vlasti koja podržava kriminal i korupciju, te odnosom institucija vlasti prema pravima građana. Protest pod motom Svi na ulice organizovala je građanska inicijativa Park je naš.

Građanska inicijativa Park je naš je prilikom najave protesta istakla da na ulice izlazi da bi digli glas protiv “kriminala i korupcije, socijalnog i ekonomskog urušavanja, zloupotrebe javnog dobra, beskrupuloznog bogaćenja maskiranog u “nacionalne interese”, uskraćivanja građanskih prava i sloboda, tiranije i jednoumlja”.

Šetači su se sastali ispod Starog hrasta te krenuli ulicama grada, zaustavivši se nakratko ispred zgrade RTRS-a, gdje su zvižducima objasnili šta misle o javnom servisu, piše portal 6yka.ba. Pored Administrativne zgrade demonstranti su glasno uzvikivali: Lopovi! Lopovi!

Protestna šetnja se zaustavila na Trgu Krajine, jer policija RS nije dozvolila povorci da prođe do Palate predsjednika RS.

Dio atmosfere pogledajte na fotografijama portala 6yka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije