U autobusu brutalno silovana turistkinja

Radiosarajevo.ba
U autobusu brutalno silovana turistkinja


Strana državljanka brutalno je silovana i opljačkana u minibusu u Rio de Janeiru, a dvojica osumnjičenih za napad su uhapšena, dok se za trećim traga, saopštila je brazilska policija. Osumnjičeni su napali djevojku i muškarca koji su ušli u minibus u oblasti Copacabana u Rio de Janeiru, piše Blic.

Policija nije saopštila identitet i nacionalnost žrtava. Napadači su rekli drugim putnicima da izađu iz autobusa i potom ga odvezli sa otetim muškarcem i djevojkom van grada. Djevojka je silovana više puta u minibusu tokom prelaska preko dugačkog mosta u zalivu Gvanabara u Riju.

Borba protiv kriminala i nasilja je postao prioritet za vlasti Rio de Janeira, koji će biti domaćin svjetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine i Olimpijskih igrara 2016. godine.

Njen pratilac, kome su napadači stavili lisice na ruke, brutalno je pretučen. Treći saučesnik je ušao u minibus pošto su ga dvojica napadača kontaktirala mobilnim telefonom da bi i on potom silovao devojku. Policija je navela da su muškarac i djevojka izbačeni iz autobusa u gradu Itaboraj, a prije toga su ih napadači primorali da upotrebe svoje kreditne kartice za kupovinu i podizanje novca sa bankomata.

Policija je nekoliko sati poslije napada uhapsila dvojicu muškaraca, a za trećim se i dalje traga. Uhapšeni su dvadesetogodišnji vozač autobusa Johnatan Fudakisde Souza i dvadesetdvogodišnji Valas Aparecido de Souza Silva. Pljačkanje putnika u autobusima u Riju i drugim velikim brazilskim gradovima česta su pojava, ali je brutalnost ovog napada zaprepastila tamošnju javnost.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije