Simpozijum: U Ambulanti za terapiju boli zbrinuto 300 bolesnika

Radiosarajevo.ba
Simpozijum: U Ambulanti za terapiju boli zbrinuto 300 bolesnika

U Institutu za NIR KCUS održan je Simpozijum pod nazivom „Multidisciplinarni pristup liječenja boli“. Simpozijumu su prisustvovali ljekari, anesteziolozi i medicinsko osoblje KCUS i drugih zdravstvenih ustanova.

Organizatori ovog naučnog skupa su Institut za NIR i Klinika za anesteziju i reanimaciju KCUS, a prisutnima su se obratile direktorica Discipline za nauku i nastavu, prof. dr. Enra Mehmedika – Suljić i šefica Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS, prim. dr. Amela Katica – Mulalić.

Prim. dr. Amela Katica Mulalić zahvalila se menadžmentu KCUS-a na podršci u organizaciji Simpozijuma, te istaknula da je ovo odlična prilika za razmjenu iskustava i znanja sa kolegama, ali i mogućnost za praćenje savremenih trendova u terapiji boli.

„Godina 2018. je proglašena je za godinu terapije boli. Danas su s nama kolege koje se bave različitim oblastima medicine, jer terapija boli podrazumijeva multidisciplinaran pristup. U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu se koristimo velikim brojem terapijskih procedura, čime znatno utičemo na smanjenje i eliminisanje boli. Dugoročni cilj terapije boli jeste poboljšanje kvalitete života bolesnika ali i njihovih porodica i staratelja“, istaknula je prim. dr. Katica – Mulalić.

Prof. dr. Enra Mehmedika – Suljić obratila se skupu u ime generalne direktorice KCUS, prof.dr.Sebije Izetbegović, te održala uvodno predavanje. Navela je da je KCUS prva ustanova u BiH koja je uvidjela potrebu za ambulantom u kojoj će se ublažiti pa i potpuno eliminisati jaka i iscrpljujuća bol kod pacijenata.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu otvoren je za sve vidove saradnje i stručnog usavršavanja, u cilju pružanja kvalitetnijih zdravstvenih usluga bolesnicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije