Položili cvijeće / Tužna godišnjica ubistva devetero Sarajlija na Dobrinji

04. 02. 2022. u 12:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Dragan Stevanović, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća i Haris Bašić, zamjenik gradonačelnice Grada Sarajeva, danas su, u ime Grada Sarajeva, položili cvijeće i odali počast u ulici Oslobodilaca Sarajeva iza broja 3, u sarajevskom naselju Dobrinja.

Na tom mjestu je 4. februrara 1994. godine, dok su čekali u redu za humanitarnu pomoć, od agresorske granate ubijeno devetero građana, dok ih je šesnaest teže i lakše ranjeno.

Tog kobnog dana ubijeni su Seida Baličevac, Osman Hebibović, Emin Kolar, Enver Mustagrudić, Muškija Pribinja, Mirsad Spahić, Selima Spahić, Aiša Šito i Jadranka Tendžera.

“Svake godine smo ovdje da se sjetimo naših sugrađana, ali i svih ubijenih tokom agresije 92-95. Govoriti o tome je jako važno, ne samo zbog prošlosti i sadašnjosti, nego posebno zbog budućnosti. Moramo se podsjećati i ne dopustiti da ove strahote prekrije zaborav”, poručeno je, između ostalog, sa obilježavanja ovog tužnog događaja.

Na spomen ploču cvijeće su položili i predstavnici Kantona Sarajevo, Općinskog vijeća Novi Grad, Unije civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo i Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godina.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA