Tuzlanski 'Lijevi' najavljuju promjene

Radiosarajevo.ba
Tuzlanski 'Lijevi' najavljuju promjene

U Tuzli je jučer, 18. aprila, održana osnivačka skupština Lijevihnovog političkog pokreta u Bosni i Hercegovini. Na skupštini koja je trajala preko tri sata, preko 50 delegata je, nakon zanimljivih diskusija i brojnih prijedloga, usvojilo Odluku o osnivanju, Programsku platformu i Statut nove političke partije.

„Aktivisti i aktivistkinje Lijevih su istakli da će aktivno i radikalno djelovati u cilju promjene postojećeg sistema vrijednosti i društva u kojem je svaki dan sve više obespravljenih, nezaposlenih i poniženih građana, dok se na njihov račun bogatstvo korumpirane političke i ekonomske elite konstantno uvećava“, saopšteno je iz novoformirane stranke.


Skupština je, između ostalog, izabrala Glavni odbor kojeg čine 21 člana, među kojima su najvećim dijelom mlade i obrazovane osobe iz nekoliko gradova u BiH, dok je za generalnog sekretara izabran Miroljub Radomirović, dipl. pravnik iz Tuzle.

Naglašeno je da se Lijevi organizuju kao direktno-demokratska organizacija koja će omogućiti članovima da neposredno utiču na donošenje odluka i političkih stavova što predstavlja znatnu razliku od postojećih stranaka i institucija koji su postali potpuno otuđeni centri moći.


Lijevi ističu da se radio sasvim novom poimanju politike, da stranku čine ljudi bez ličnih, političkih i materijalnih interesa, te da će Lijevi biti rame uz rame u borbi za prava i dostojanstvo radnika, seljaka, penzionera, studenata i svih građana koji svakim danom žive sve gore, zahvaljujući korumpiranom sistemu čija je jedina svrha da zadovolji bezgranične apetite tajkuna i vladajućih političara.“

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije