Tuzlanke u šoku: Pogledajte gdje su pronašle zmiju

Radiosarajevo.ba
Tuzlanke u šoku: Pogledajte gdje su pronašle zmiju
/ Foto: Tuzlanski.ba
Nekoliko mladih Tuzlanki našlo se u šoku kada su ugledale zmiju koja je „opasala“ bočna vrata automobila.

 Dogodilo se to u utorak navečer na parkingu u Tuzli.

„Stale smo s druge strane automobila, jedno vrijeme vrata bila su otvorena, nismo ni slutile da se nešto poput ovoga može dogoditi. Nakon toga, iz automobila je drugarica uzela jaknu i zatvorila vrata, kada smo krenule sjesti u automobil da krenemo kući, prilikom ulaska, primijetile smo zmiju i zaista smo se jako uplašile. Nasreću, dva radnika JKP Pannonica Tuzla prišla su u pomoć i otklonili gmizavca s automobila“, za Tuzlanski.ba pričaju djevojke koje su imale ovaj nesvakidašnji susret sa zmijom.

Da je sezona najezde zmija uveliko počela, pisali smo i ranije.

Dolaskom toplih dana zmije izlaze iz skrovišta i kreću u potragu za hranom, a time se povećava mogućnost slučajnog susreta s tim životinjama. Tokom boravka u prirodi stručnjaci preporučuju nošenje dugih hlača i visoke obuće.

U slučaju nailaska na zmiju ne treba paničariti, složni su stručnjaci, niti je pokušavati lično uhvatiti. Ovu životinju trebate polako zaobići, te pustiti sama da ode. Ukoliko ugledate zmiju u kući ili haustoru – na ovom LINKU pročitajte koga nazvati.

Ukoliko pak dođe do ugriza, ljekari savjetuju da se odmah obratite u najbližu zdravstvenu ustanovu, naročito ako niste sigurni o kojoj vrsti zmije se radi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije