Tuzlak podnio prijavu protiv Vučića i Nikolića za ratne zločine

Radiosarajevo.ba
Tuzlak podnio prijavu protiv Vučića i Nikolića za ratne zločine
Na redakciju portala Radiosarajevo.ba stigla je poruka čitatelja Omera Isovića iz Tuzle, u kojem se navodi da je uputio prijavu Tužilaštvu BiH, te Tužilaštvu za ratne zločine Republike Srbije protiv Aleksandra Vučića, vicepremijera Srbije i Tomislava Nikolića, aktuelnog predsjednika Srbije.
 
Zahtjev za pokretanje istrage protiv Nikolića i Vučića podnesen je na osnovu indicija da su podstrekavali na izvršenje ratnih zločina prema nesrpskom stanovništvu na području BiH  u periodu 1992-1995.
 
"Predsjedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju se već sudi u Hagu za  ratne zločine  koje su počinile paravojne jedinice, koje su bile direktno pod njihovom kontrolom. Vučić i Nikolić su u to vrijeme zajedno sa Šešeljom bilio najistaknutiji aktivisti te Stranke", naveo je uz ostalo Isović.
 
Tužilaštvu je proslijedio i video-snimke koji potkrepljuju njegove tvrdnje.
 
 
"Na većini snimaka se jasno vide Vučić i Nikolić koji kao funkcioneri SRS-a ( Srpske Radikalne Stranke ) obilaze položaje  i svojih jedinica koje su kao paravojne formacije ubijale  nesrpsko stanovništvo u BiH  u periodu 1992-1995.", navodi se u dopisu.
 
 
Zbog vikenda, iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine nismo mogli dobiti više informacija o navedenoj prijavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije