Tuzla: Završena kampanja 'Uči gdje stigneš'

Radiosarajevo.ba
Tuzla: Završena kampanja 'Uči gdje stigneš'

Asocijacija XY u suradnji sa Federalnim ministarstvom obrazovanjem i nauke organizirala je danas u Narodnom pozorištu Tuzla javnu kampanju "Uči gdje stigneš“.

Glavni cilj kampanje jeste da mladima pruži više informacija o upotrebi i prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, te je posebno namijenjena srednjoškolcima iz različitih škola u pet regija.

„U Tuzli je danas osam škola prihvatilo naš poziv da dođu i da dijelimo informacije mladima o prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci. Kampanjom želimo ukazati i podići svijest o zdravlju mladog čovjeka te da je najbolja zdrava osnova njegove porodice, a što dovodi do zdrave nacije BiH“ izjavio je službenik za odnose s javnošću i komunikacije Asocijacije XY BiH Dženan Gaćo.

Kaže da je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke prepoznalo ovu kampanju kao dobar metod da se pristupi mladima, što pokazuje i činjenica da mladi koji dođu na ovu sesiju u vannastavnim okolnostima opušteno razgovaraju sa svojim vršnjacima o upotrebi i prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci.

„Edukatori su mladi ljudi koji su obučeni znanjem iz ove oblasti, te su prošli kroz brojne treninge i raspolažu brojnim provjerenim i tačnim informacijama koje dijele sa svojim vršnjacima“ dodao je Gaćo.

Kampanja je počela u aprilu 2012. godine i provedena je u pet regionalnih centara FBiH, Sarajevu, Mostaru, Bihaću, Zenici i danas u Tuzli gdje i završavaju realizaciju kampanje "Uči gdje stigneš“.

Iz Asocijacija XY su istaknuli da su već sa Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke dogovorili buduće projekte iz oblasti prevencije nasilja u 2014. godini, te će se ralizirati po Akcionom planu Federalnog ministarstva obrazovanjem i nauke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije