Tuzla: Zatvoren Nedžad Mostarlić, ubica Jusufa Aldobašića

Radiosarajevo.ba
Tuzla: Zatvoren Nedžad Mostarlić, ubica Jusufa Aldobašića

Sudija Kantonalnog suda Tuzla odredio je pritvor za Nedžada Mostarlića iz Banovića, zbog bistva Jusufa Aldobašića iz Donje Orahovice kod Gračanice.

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za dvadesetjednogodišnjeg Nedžada Mostarlića iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je ubio Jusufa Aldobašića u Donjoj Orahovici na području općine Gračanica. 

Postoji osnovana sumnja da je Mostarlić 13. augusta ove godine, u prostorijama poslovno-stambenog objekta u vlasništvu Jusufa Aldobašića u Donjoj Orahovici, prvo na njega fizički nasrnuo a zatim ga zadavio pri tome najvjerovatnije koristeći kaiš koji mu je stezao oko vrata.

Članovi porodice su nestanak Aldobašića prijavili MUP-u TK 23. avgusta, a dan kasnije je u pomenutom objektu sin pronašao očevo beživotno tijelo. 

Nakon obavljenog uviđaja, tokom kojeg su angažovani i pripadnici Centra za forenziku i informatičku podršku Federalne uprave policije, te prikupljanja informacija na terenu, pripadnici MUP-a TK su tragali za osumnjičenim koji je uhapšen 31. augusta 2013. godine u Banovićima. 

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Mostarlića. 

Takođe su izdate naredbe za potrebna vještačenja i druge istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ubistvo. Istraga je u toku, saopćio je Odjel za odnose s javnošću Kantonalnog suda Tuzla.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije