Tuzla: Uposlenici MUP-a najavili proteste

Radiosarajevo.ba
Tuzla: Uposlenici MUP-a najavili proteste


Uposlenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona održat će mirne proteste u petak, 19. aprila u 8.30 sati, ispred zgrade Bosanskog kulturnog centra u Tuzli zbog nedonošenja budžeta Tuzlanskog kantona za 2013. godinu, javlja Fena.

Upravni odbor sindikata policije MUP-a Tuzlanskog kantona održao je vanrednu sjednicu na kojoj je razmatrana aktuelna problematika u vezi s nedonošenjem budžeta Tuzlanskog kantona za 2013. godinu, na kojoj su zaključili da je direktno ugrožena egzistencija svih uposlenih u ovoj ustanovi.

"Na ovakav korak uposlenici MUP-a Tuzlanskog kantona odlučili su se jer se neusvajanjem budžeta direktno dovodi u pitanje egzistencija svih upolsenika MUP-a TK i njihovih porodica, a samim time se dovodi u pitanje redovno izvršavanje službenih poslova i zadataka policijskih službenika", saopštili su iz Sindikata policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Također su izrazili svoje nezadovoljstvo prijedlogom budžeta od Vlade Tuzlanskog kantona kojim se ministarstvu umanjuje sedam miliona konvertibilnih maraka.

Ova sredstva bila su namijenjena za materijalne troškove MUP-a Tuzlanskog kantona, te je na ovaj način u pitanje dovedena sigurnosna situacija na cijelom području Tuzlanskog kantona, istakli su iz Sindikata policije MUP-a TK.

Uposlenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona održat će mirne proteste na dan održavanja sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije