Tuzla: Sudar lokomotive i vozila, jedna osoba poginula

Radiosarajevo.ba
Tuzla: Sudar lokomotive i vozila, jedna osoba poginula

Fahrudin H. iz Tuzle smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 5:30 sati. Nesreća se dogodila na magistralnom putu M 18 Tuzla-Sarajevo, na pružnom prijelazu u naselju Ljubače.

„U saobraćajnoj nesreći učestvovalo je putničko motorno vozilo i lokomotiva vlasnika Rudnika Kreka Tuzla. Jedno lice je smrtno stradalo. Nakon izvršenog uviđaja znat ćemo uzroke ove nezgode“, kazao je portparol MUP-a TK Izudin Šarić za Dnevni avaz.

Uviđaj je trajao više od tri sata, a pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla sjekli su auto kako bi izvukli beživotno tijelo. Utvrdit će se okolnosti pod kojim je došlo do nesreće, kao i činjenica da li je bila spuštena zaštitna rampa na pružnom prijelazu.

Uviđaj su obavili dežurni kantonalni tužilac i službenici OKP PU Tuzla i Policijske stanice Zapad. Nakon što je uviđaj okončan, saobraćaj je ponovo uspostavljen i odvija se nesmetano, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije