Tuzla: Profesor koji je čekićem pretukao kolegice otrovao se u zatvoru

Radiosarajevo.ba
Tuzla: Profesor koji je čekićem pretukao kolegice otrovao se u zatvoru
Foto: Tuzlanski.ba / Fuad Isabegović

Pritvorenik Kazneno-popravnog zavoda Tuzla profesor Fuad Isabegović (51) iz Tuzle, koji je prošle godine čekićem pretukao direktoricu i pedagogicu tuzlanske gimnazije "Ismet Mujezinović", preminuo je u bolnici u koju je prebačen iz pritvorske ćelije zbog lošeg zdravstvenog stanja, a pretpostavlja se da je umro usljed trovanja.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je Isabegović popio neko hemijsko sredstvo za čišćenje ili deterdžent, ali to još istražuju.

Direktor KPZ Tuzla Asim Aljić potvrdio je da je Isabegović u bolnicu prebačen u ponedjeljak nakon što mu je pozlilo te dodao je da istragu ovog slučaja sprovodi Kantonalno tužilaštvo u Tuzli.

"Isabegović je u pritvoru bio s još jednim licem koje će biti ispitano. Nadamo se da će istragom biti utvrđeno šta se ovdje desilo", rekao je Aljić.

Isabegović je u KPZ Tuzla bio duže od godinu, a u pritvor je smješten prošle godine u januaru.

On je 16. januara prošle godine prvo napao direktoricu gimnazije "Ismet Mujezinović" Almu Mujkanović. To je učinio jer se protiv njega u školi vodio disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti. Isabegović je kobnog dana došao na posao sa čekićem-macolom, odvijačem i metalnim šiljkom. Po dolasku je odmah ušao u kancelariju direktorice, koju je napao udarivši je čekićem u glavu.

Dok ju je tukao, u kancelariju je ušla jedna radnica, koja je kada je vidjela šta se dešava pobjegla. Isabegović je krenuo za njom i u hodniku škole je sreo pedagogicu Nuru Ćosićkić, koju je napao i udario je više puta čekićem u glavu. Objema je nanio teške povrede. Nakon toga je pokušao udarcima čekićem da razvali vrata prostorije u kojoj su bili zaključani ostali članovi disciplinske komisije. U tome su ga spriječila dva radnika škole, koja su ga savladala. Isabegović je nakon toga uhapšen i nakon ispitivanja pritvoren.

Obdukcija

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović kazao je da je naređena obdukcija tijela preminulog pritvorenika KPZ Tuzla.

"Prema prvim preliminarnim rezultatima najvjerovatnije je riječ trovanju. Nakon što tužilaštvo dobije zvanično rezultate obdukcije, biće odlučeno da li će biti rađena dodatna vještačenja. U ovom slučaju nema tragova nasilja, a uzete su izjave i od svjedoka", kazao je Admir Arnautović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije