Tuzla: Otkrivena ploča nove ulice prof. dr. Ibre Pašića

Radiosarajevo.ba
Tuzla: Otkrivena ploča nove ulice prof. dr. Ibre Pašića

U znak sjećanja na lik i djela prof. dr. Ibre Pašića, jedne od najznačajnijih ličnosti u istoriji grada, danas je u krugu UKC-a Tuzla otkrivena ploča sa nazivom ulice.

"Davanjem imena ovoj ulici, prof. dr. Ibro Pašić, Grad Tuzla ispoljava vrlinu zahvalnosti. Kulturno-historijsko naslijeđe Tuzle postaje neuporedivo bogatije, nego do sada. Nama je ime i djelo prof. dr. Ibre Pašića potrebno kao uzor za buduće generacije", izjavio je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Podsjetio je da su život i djelo prof. dr. Pašića  dokaz da se poštenje i nesebičnost uvijek isplati i da za čovjeka ne postoji bolji put od puta ljubavi, poštenja i truda, kakvim je išao jedan od najzaslužnijih Tuzlaka.

"Nema ništa što se neće desiti, ako se dobro zasanja. Prof. dr.Ibro Pašić zasanjao je savremeni ugledni klinički centar, Medicinski fakultet, Univerzitet, i njegovi snovi su se ostvarili, proslavio je ime tuzlanskog zdravstva i Grada Tuzla i zato Grad Tuzla danas slavi", naglasio je Imamović.

Ulica koja od raskršća sa ulicom Džindić mahala, kod Džindićke džamije, vodi na sjever, pored UKC na Gradini i nastavlja do izlaza iz kruga UKC na Gradini kod Dječije klinike, nosi naziv "Ulica Prof. dr.  Ibre Pašića".

Dr. Ibro Pašić umro je 2004. godine u 81. godini života, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Tuzle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije