Tuzla: Među dvadeset povrijeđenih i jedan dječak

Radiosarajevo.ba
Tuzla: Među dvadeset povrijeđenih i jedan dječak

Jedan dječak povrijeđen je u protestima koji i dalje ne jenjavaju u Tuzli, a kako tvrdi naš čitatelj Emir Dindić, osim njega, u sukobima policije i demonstranata povrede je zadobilo još dvadesetak osoba. 

Kako Fena piše, u Hitnu službu Doma zdravlja Tuzla dosad se javilo oko deset povrijeđenih osoba u neredima. Glasnogovornik Doma zdravlja Tuzla, Adis Nišić, kazao je da su  povrijeđeni pripadnici MUP-a i akteri demonstracija te da se uglavnom radi o povredama glave od kamenica. 



"Među povrijeđenima se nalazi i jedan dječak koji je imao povrede glave, blaža krvarenja i ogrebotine. Hitna služba mu je ukazala prvu pomoć te ga poslala na daljnje pretrage", naglasio je Nišić. 

Protesti nezadovoljnih radnika i građana počeli su jutros ispred Kantonalnog suda i Tužilaštva, a nastavljeni ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, koju su demonstranti u jednom trenutku gađali kamenjem i jajima. 

"Policija je sa psima krenula na demonstrante,  pokušavaju da uguše demonstracije, ali jednostavno ne mogu. Sve više ljudi izlazi na ulice. Ima mnogo povrijeđenih. Jedan dječak je upravo odveden u Dom zdravlja nakon što ga je neko udario. Polupana su auta u okolini kao i stakla na obližnjim objektima. Saobraćajna gužva je sve veća i proteže se čak deset kilometara od mjesta protesta", kazao je Dindić za Radiosarajevo.ba.

Dodao je da su povrijeđeni pripadnici MUP-a i akteri demonstracija te da se uglavnom radi o povredama glave od kamenica.

"Među povrijeđenima se nalazi i jedan dječak koji je imao povrede glave, blaža krvarenja i ogrebotine. Hitna služba mu je ukazala prvu pomoć te ga poslala na daljnje pretrage", naglasio je. 

Protesti nezadovoljnih radnika i građana počeli su jutros ispred Kantonalnog suda i Tužilaštva, a nastavljeni ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, koju su demonstranti u jednom trenutku gađali kamenjem i jajima. 

Protesti nezadovoljnih radnika ali i svih drugih građana Tuzle počeli su jutros kada su blokirane bile zgrade Tužilaštva i Suda u Tuzli te su se potom preselili pred zgradu Vlade. Demonstranti su u jednom trenutku pokušali ući u zgradu, ali ih je policija spriječila. Tom prilikom povrijeđen je i kamerman RTV Slon.  

U sukobima u Tuzli povrijeđeni i protestanti i policajci

Neredi u Tuzli se nastavljaju: Demonstranti upali u zgradu Vlade (VIDEO)

Protest u Tuzli: Blokirane ulice, polupani prozori na Vladi, ima privedenih...

Tuzlaci provalili u zgradu Vlade, povrijeđeni policajac i novinar

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije