Tuzla: Jedna od učenica sama podnijela zahtjev da napusti školu

Radiosarajevo.ba
Tuzla: Jedna od učenica sama podnijela zahtjev da napusti školu

Nakon što je objavljen snimak maltretiranja i brutalnog prebijanja jedne maloljetne učenice iz Mješovite srednje škole u Tuzli koji se dogodio u petak oko 17 sati, o ovom nemilom događaju obaviješteni su roditelji, kao i policija.

Maloljetne A. P. i K. Dž., te osamnaestogodišnja S. Š. nakon kratke rasprave, silom su iz škole izvele kolegicu S. G. kojoj su nakon niza provokacija makazama odsjekle dio kose, a nakon toga oborile na asfalt, gdje su je pesnicama i nogama brutalno i pretukle, piše Tuzlanski.ba.

Saslušana je i pretučena S. G., koja je kazala da je svađa krenula bez ikakvog povoda. Uprava škole predložila je disciplinsku mjeru isključenja iz škole za Dž. K. koja je i jedan od inicijatora ovog brutalnog događaja, dok je, kako nezvanično Tuzlanski.ba saznaje, S. Š. sama podnijela zahtjev da napusti školu.

Prema pisanju ovog tuzlanskog portala, osamnaestogodišnja S. Š. se od petka i nemilog događaja još nije vratila kući, a roditelji osim brige zbog ovog incidenta, sada su zabrinuti i zbog njenog nedolaska kući tokom vikenda.

Javnost u Tuzli je zgrožena događajem od petka, posebno zbog činjenice da su u njemu učestvovale djevojke, od kojih su tri bile maloljetne.

Amela i Halid Gavranović iz Tuzle, roditelji učenice Mješovite srednje škole iz ovog grada, tužit će kolegice svoje kćerke koje su je brutalno pretukle nedaleko od škole, saznaje Avaz.ba

MUP TK provodi istragu u ovom slučaju, a snimak je dostavljen policiji.

Razočaravajuća je i činjenica da sami akteri ovog događaja od cijele situacije prave cirkus i putem Facebooka šale se na račun upravo onoga što su uradile.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije